Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blog

Június

14-én Figura Ede előadóművész látogatott el iskolánkba és tartott rendhagyó irodalom órát számunkra is. A sok-sok megzenésített vers és mókás dramatizálás interaktívan zajlott így mi is szereplői voltunk a történeteknek. Nagyon jól szórakoztunk, sokat nevettünk! Kár, hogy hamar elröppent az egy óra és vége lett...

Ezen a napon a Zeneiskola meghívásának is eleget tettünk és meghallgattuk hangszerbemutatójukat. A program célja a növendék toborzás volt. Osztályunkból sokan kedvet is kaptak a zenetanuláshoz és beadták jelentkezési lapjukat a jövő tanévre.

Délután kihirdették az egész éven át tartó levelező matematika verseny eredményeit. Osztályunk tanulói nagyon sikeresek voltak ebben a programban és előkelő helyezéseket szereztek:

I. Lákovics Levente

II.Lákovics Lóránt és Mali Gergő

III. Bedő Misell Lea és Dér Zsófia

Gratulálunk a szép eredményekhez és azok munkáját is köszönjük akik idén nem lettek helyezettek!

6-án a Városi Fürdőre kirándulunk és a gyereknap keretében mini olimpián vettünk részt. 10 próbát kellett teljesítenünk különböző helyszíneken. Volt kapura lövés, távolugrás, váltófutás, horgászat, lövészet stb. Az eredményhirdetést egy tombolasorsolás zárta. Délután birtokba vehettük a strand játszótereit és sportpályáit. Igaz az időjárás miatt fürdeni nem tudtunk, de így is nagyszerű napot töltöttünk el együtt!

 Május

Május 15-én kirándult az osztály Patcára a Katica tanyára. Patca Kaposvár közelében fekvő kis település. A Katica tanya honlapján ezeket a bemutatkozó sorokat találod:

"A Katica Tanya ötlete Handó János és felesége, Eszter tapasztalt utazók fejéből pattant ki. Céljuk minél több embert visszacsalogatni a természetbe, hogy érezzék a friss levegő erejét, a puha fű selymességét, megismerhessék az állatokat, valamint elődeink szokásait, mesterségeit, bölcsességét, eközben játszva tanítsák korunk ifjúságát gyakorlati tudásra, tapasztalatra!"


Mi reggel 8 órakor indultunk az iskolától autóbusszal és fél tíz körül érkeztünk meg a tanyára. Rövid eligazítás után lepakoltunk és máris birtokba vettük a csúszda házat. A 4 féle nehézségi fokozatú csúszdák közül a hármat  próbáltunk ki. A negyedik nagyon félelmetes, azt inkább kihagytuk Gabi néni tanácsára, aki épségben szeretett volna hazavinni bennünket.

Csúszdázás után kétfelé vált csapatunk. Az első tizes csoport elindult kipróbálni magát az erdei kötélpályán Gabi nénivel.Ez egy órás program kb.,ezalatt többször is teljesíthető a táv. Nagyon komoly felszerelést kaptunk, hogy biztonságosan tudjunk sportolni. Ezalatt a többiek Viktor bácsival felderítették a kalandpark többi részét. Gokartoztak, ugrtáltak a trambulinon, végiglátogatták a majorságot, hancúroztak a széna pajtában, felmásztak a palánk várba...Ebéd után cserélt a két csoport és mindenki kipróbálhatta azt amit eddig a másik  csapat csinált.

Az idő nagyon gyorsan repült a sok színes program közepette és hamar eljött a visszautazás ideje.

Sok élménnyel gazdagodva és meglehetősen fáradtan érkeztünk haza.

Ti is látogassatok el a Katica tanyára, nem fogtok unatkozni!

A fotókat a galériában találjátok.

 

Április

4-én fordított nap volt az iskolában. A tanárok az iskolapadokba kerültek vissza, a diákok pedig elfoglalták a katedrát, a tanári szobát és az igazgatói irodákat.

Az első és második osztályosok a tanítási órák után nyuszi túrán vettek részt.

Képek a képgalériában!

A "Kis nyelvőrök" területi anyanyelvi versenyen iskolánk első osztályos versmondóit Balogh Nóri képviselte és az előkelő 2.  helyet szerezte meg! Gratulálunk Nórika!

A tavaszi papírgyűjtésen osztályunk 3. helyezett lett a több mint 1300 kg összegyűjtött papírral!

Az április matek helyezések a következőképpen alakultak:

fiúk:      I.  Király János

            II.  Lákovics Levente és Vincze Martin

            III.  Kocsis Dominik

lányok:  I.  Térdig Viktória

             II.  Balogh Nóri és Bedő Misell

             III.  Molnár Lili

 

Március

 Március matekos helyezettjei:

1. DOBÓ MELINDA , TÉRDIG VIKTÓRIA

2. BALOGH NÓRA, BOROSÁN DOROTTYA, HORVÁTH BRIGITTA

3. MOLNÁR LILI

1. KIRÁLY JÁNOS, VINCZE MARTIN

2. KOCSIS DOMINIK

3. LÁKOVICS LEVENTE, LÁKOVICS LÓRÁNT

A március 15-i ünnepség képeit megtekinthetitek a képgalériánkban.

 

Február

4-én rendezték meg iskolánkban a farsangot. Az egyéni jelmezesek zömét mi alkottuk első cések:-) A fotókat a képgalériában találjátok.

Február matekos helyezettjei:

1. HORVÁTH BRIGITTA

2. BALOGH NÓRA

3. BOROSÁN DOROTTYA

1. LÁKOVICS LEVENTE, VINCZE MARTIN

2. LÁKOVICS LÓRÁNT

3. KOCSIS DOMINIK

 Január

Január 10-én ismét színházban voltunk. Az előadás címe: "Minden egér szereti a sajtot!"

Az első félév január 13-án lezárult. A félévi minősítéseket 20-án kapjuk meg.

A január legszorgalmasabb matekosai voltak:

1. BALOGH NÓRA

2. HORVÁTH BRIGITTA

3. PAPP FRUZSINA

1. MALI GERGŐ

2. LÁKOVICS LEVENTE

3. DÁVID TAMÁS,LÁKOVICS LÓRÁNT, VINCZE MARTIN,KOCSIS DOMINIK

 December

1-én fimvetítésen vettünk részt a Kulturális Korzó mozitermében. A Hupikék törpikék legújabb változatát láttuk.

Az osztályt már karácsonyi hangulatba öltöztettük és megkezdtük az adventi várakozást. Minden nap 3 kisgyerek kap ajándékot, azok, akiknek kihúztuk a nevét a dobozokból.

Édességet és szalmából készített karácsonyi díszt kapnak a szerencsések.

Ahhoz, hogy nap végén bekerüljön valakinek a neve a dobozba, jónak kell lennie egész nap!!

December 6-án, 18 órai kezdettel a Városi Zeneiskola növendékei koncertet adtak a régi Kulturális Központban. Fellépett többek között Térdig Viktória is az 1.c-ből! Nagyon kedves, jó hangulatú előadás volt! Gratulálunk Viki első fellépéséhez!

December 16-án, a téli szünet előtti utolsó napon ünnepi műsort láthattunk a tornateremben a negyedik osztályosok előadásában. Délután osztálybulit tartottunk!

December legszorgalmasabb matekosai :

lányok: I. Balogh Nóra, II. Bedő Misell, III. Papp Fruzsina és Tóth Eszter

fiúk: I. Dávid Tamás, II. Király János és Lákovics Lóránt, III. Vincze Martin   

 Gratulálunk!

November

8-án ismét színházban voltunk Keszthelyen. A világszép nádszálkisasszonyt játszották.

A szorgalmi matematika feladatokkal ebben a hónapban a legtöbb pontot gyűjtötték:

lányoknál: I. Balogh Nóra, II. Térdig Viktória és Borosán Dorottya, III. Molnár Lili, Dobó Melinda és Tóth Eszter

fiúknál: I. Lákovics Levente, II. Lákovics Lóránt, III. Király János

Gratulálunk!!

 Október

4-én  színházban voltunk Keszthelyen. Az első bérletes előadást láttuk " A suszter manói" címmel. Mindenkinek nagyon tetszett!

13-án iskolánkban játékos mesedélutánon vettek részt a város nagycsoportos óvodásai. Ezen a hangulatos őszi délutánon mesét hallgattak a kicsik a harmadik osztályosok előadásában. Ezt követően a 2.c osztályosok egy vidám vásári jelenetet adtak elő, amibe bekapcsolódtak az ovisok is. A kicsik is készültek népi gyermekjátékokkal, amit nagy tapssal és szép ajándékokkal jutalmaztak az iskolások. Jó kis délután volt! Lesz folytatása!

27-én papírgyűjtést szevezett az iskola diákönkormányzata. Mi is beneveztünk a versenybe és igyekeztünk minél több papírt összegyűjteni!

Szintén 27-ére hirdették meg a töklámpás készítő versenyt. Osztályunk tanulói ( név szeint: Levi, Lolo, Dorka, Eszti, Misell, Előd, V.Martin, Dominik , Fruzsina, Zsófika és Gergő) szenzációs tökfaragásokkal kápráztattak el bennünket. A versenyt Dér Zsófika nyerte mindannyiunk nagy örömére!!

A szünet előtti utolsó napon összesítettük a matematika szorgalmi feladatokban októberben szerezhetett pirospontokat. A lányoknál 1. helyezett lett Molnár Lili, 2. Horváth Brigitta, 3. Borosán Dorottya. A fiúknál Király János végzett az élen, 2. lett Mali Gergő, 3. helyezett pedig  Lákovics Lóránt és Vincze Martin. Minden elismerés megilleti a sok-sok plusz munkát végzőket!

Szeptember

Szeptember elsején kezdtük a tanévet. 21-en járunk az osztályba. 4 óvodából jöttünk. 7-en jártunk a Mesepark óvodába, 9-en a Tündérligetbe, 4-en a Bóbitába és 1 kisfiú a Gombácskába. Már az első hetekben sikerült megismerkednünk egymással és új barátokat is szereztünk.

Kötelező tantárgyaink, melyeket Gabi néni tanít: matematika, környezetismeret, ének, rajz technika                        

                                                           Viktor bácsi tanít: magyar, testnevelés

Választható elfoglaltságok a művészeti iskolában : néptánc, festészet, dráma

Sportolási lehetőségek: kosárlabda, foci, szivacskézi,

Ezeken kívül járhatunk még hittanra is.

Ebben a hónapban megvásároltuk a színház bérleteket is. Keszthelyre fogunk járni a Balaton Színházba.

23-án Mesetúrára hívott bennünket elsősöket a Mesepark Óvoda. Mesetérkép segítségével kellett eljutnunk különböző állomásokra és ott feladatokat teljesítenünk. Sokat játszottunk a óvoda új játszóterén. Az óvónénik finom tízóraival is megvendégeltek mindannyiunkat. Nagyon jól éreztük magunkat!

30-án a Népmese Napja alkalmából a Városi Könyvtár gyermekrészlege egy vidám, zenés előadással kedveskedett a gyerekeknek. Délelőtt az óvodások, délután pedig a mi, kisiskolások vehettünk részt a Palinta Társulat műsorán, ahol együtt zenélhettünk, énekelhettünk, játszhattunk, sőt még varázsolhattunk is. 

A szeptemberi matematika szorgalmi feladatokból a lányok közül a legtöbbet Bedő Misell, Borosán Dorottya, Horváth Brigitta, Tóth Eszter és Térdig Viktória készített el helyesen. A fiúk közül Lákovics Levente, Lákovics Lóránt és Király János jeleskedett.

 

"A Katica Tanya ötlete Handó János és felesége, Eszter tapasztalt utazók fejéből pattant ki. Céljuk minél több embert visszacsalogatni a természetbe, hogy érezzék a friss levegő erejét, a puha fű selymességét, megismerhessék az állatokat, valamint elődeink szokásait, mesterségeit, bölcsességét, eközben játszva tanítsák korunk ifjúságát gyakorlati tudásra, tapasztalatra!"